Styrofoam dozen Bestellen

Styrofoam dozen Kopen in Huizen provincie Noord-Holland - In Nederland gefabriceerde thermoboxen

Styrofoam dozen Bestellen in Huizen provincie Noord-Holland

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Huizen, maar ook in Blaricum, Eemnes, Laren, Bussum, Zandvoort, Almere, Hilversum, Baarn, Kortenhoef, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Styrofoam dozen

Onze thermoboxen zijn gemaakt van

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De thermoboxen zijn waterbestendig 

De thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Polystyrene doos bestellen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Polystyrene doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Styrofoam dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal een uitstekende keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Doosjes van piepschuim onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Huizen

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Styrofoam dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Polystyrene doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in een werkdag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.