Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Prijsopgave voor Blaricum Noord-Holland - In Nederland gefabriceerde piepschuim dozen

Piepschuim dozen Bestellen in Blaricum Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Blaricum, maar ook in Eemnes, Laren, Huizen, Bussum, Zandvoort, Hilversum, Baarn, Kortenhoef, Soest, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Styrofoam doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Styrofoam doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Styrofoam doos 

Tempex is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Doosjes van piepschuim enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Blaricum

Bescherming van de producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Styrofoam doos Offerte Aanvragen

Uw thermobox offerte binnen maximaal 1 dag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.