EPS dozen met deksel Bestellen

Koop kwalitatieve eps dozen in Blaricum

EPS dozen met deksel Kopen voor Blaricum (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Blaricum, maar ook in Eemnes, Laren, Huizen, Bussum, Zandvoort, Hilversum, Baarn, Kortenhoef, Soest, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De eps dozen zijn gemaakt uit

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

Tempex is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van waren die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen enorm populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in Blaricum

Beschermt de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met deksel, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde product op deze lijst schokkend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen vaak gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om waren die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op een vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten niet bruikbaar. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.